Lijov is Larcchan's zoon en op 14 oktober 2015 geboren uit de combinatie met JKN Hera aus der Wolfskammer die in 2014 in de Bundes VGP heeft gewonnen.

Weer samen met Dirk van 't Slot heb ik hem uit een nest van 7 pups (5 reuen en 2 teven)  gekozen op de leeftijd van 6½ week. Hij was de enige schimmel in het nest. Net als met Larcchan heb ik absoluut geen spijt van mijn keus.

In heel veel opzichten lijkt hij op zijn vader, erg op mij gericht en een vriendelijk karakter. Hij werkt dolgraag voor me, heeft een goede neus en apporteert graag. Ook bij hem zit het er allemaal in en nu maar zien dat ik het er uit krijg.

Zijn opleiding heb ik iets anders aangepakt. Ook met hem ben ik begonnen met puppytraining bij Tea Blokland en heb in het seizoen 2016 de C-training gevolgd bij de Jagersvereniging Gewest 't Sticht maar zonder diplomadoel.  De weg inslaan naar de SJP proeven kan altijd nog, nu eerst maar eens zijn zoek- en voorstaan aanleg ontwikkelen. Dit wil niet zeggen dat we het apporteren en andere vakken links laten liggen, ze staan alleen op een lager pitje en de druk is minder hoog om zo snel mogelijk een SJP diploma te halen.
Ik probeer hem veel in het veld onder wild te brengen, wat niet altijd makkelijk is gezien de regio waar ik woon. Maar gelukkig heb ik zo 1-2x per maand de mogelijkheid de grote velden in het Zuidwesten van Nederland op te zoeken.
Samen met zijn vader mag hij af en toe mee naar de Zweetwerktraining en hij weet het spelletje zweetwerk en veldwerk perfect te combineren wat inmiddels geresulteerd heeft in een 3e uitmuntend op een Zweetspoorproef F en een eerste uitmuntend op een voorjaarsveldwedstrijd jeugd.

Ook met hem ben ik een weg ingeslagen die zeker niet zonder hobbels en stops zal verlopen maar we zien wel waar we uitkomen.