Mijn naam is Marjo Hagoort en woon in de omgeving van Amersfoort. Sinds 1982 werk ik actief met jachthonden. Begonnen met het voorjagen van een Gammel Dansk Hønsehund werk ik sinds 1984 met Heidewachtels.
Op dit moment ben ik de trotse bezitter van Larcchan vom Forstweg (geboren 11 januari 2009) en zijn zoon Lijov aus der Wolfskammer (geb. 14 oktober 2015), beide gefokt in Duitsland uit een zgn. "Auslesezucht".

In 1988 fokte ik, samen met mijn toenmalige partner Jos, ons eerste nestje Heidewachtels met de kennelnaam "van het Fort 't Hemeltje".

 

Inmiddels fok ik niet meer maar heb twee reuen waarvan Lijov als dekreu beschikbaar is voor passende teven met bewezen werkkwaliteiten, een goed karakter en een goed exterieur.

In het dagelijks leven werk ik in de psychiatrie en in mijn vrije tijd werk ik met mijn hond (zowel trainen als praktijk).

 

Sinds 1990 ben ik in het bezit van een Nederlandse Jachtakte en sinds 2010 ook van een Duitse akte. Hoewel ik graag met het geweer mee ga, heeft het actief bezig zijn met mijn honden in de praktijkjacht de voorkeur.

Ik geef jachthondentraining bij Jachthondentrainingsgroep 't Sticht in de provincie Utrecht, ben sinds april 2019 kynologisch instructeur en ben actief binnen de organisatie van diverse jachthondenproeven en een aantal werkgroepen van jachthondenverenigingen. Naast de jachthondensport heb ik nog een aantal andere hobby's waaronder fotografie.