TIRZA V.H. FORT 'T HEMELTJE

11 maart 1988 - 4 februari 2001


Tirza was de dochter van Drentel en is in 1988 geboren als pup in ons eerste nest. Haar vader was Bas v.d. Bossehoeve, in die tijd een veel gebruikte dekreu.

Tirza was geen makkelijke hond om mee te werken. Vreselijk eigenwijs en heel sterk gericht op wild vinden maar dan vooral voor zichzelf. Met haar heb ik niet verder geschopt dan een C-diploma, het was geen KNJV-proeven hond maar echter wel een veldwerkhond. Om wat meer baas-hond contact te krijgen ben ik met haar behendigheid gaan doen, iets wat ze vreselijk leuk vond en zeker heeft bijgedragen aan een beter baas-hond contact.

Ze was al 2 jaar toen ik in aanraking kwam met het veldwerk en kon daarom geen jeugdklasse meer lopen. Toen waren er echter nog meer novice-wedstrijden dan er nu zijn en daarin heeft ze wel wat succes geboekt. Maar ook als gebruikshond was ze prima.
Vooral hazen apporteren was haar favoriete bezigheid. Zeker toen er overgegaan werd van lood op bismuthagel heeft ze heel veel moeten werken. Ze was bijna 14  toen we moesten besluiten haar op Fort 't Hemeltje waar ze zoveel mooie jachtdagen heeft beleefd te laten inslapen. Ze ligt hier ook begraven.

Do not stand at my grave and weep,
I am not there, I do not sleep.
I am in a thousand winds that blow,
I am the softly falling snow.
I am the gentle showers of rain,
I am the fields of ripening grain.
I am in the morning hush,
I am in the graceful rush
Of beautiful birds in circling flight,
I am the starshine of the night.
I am in the flowers that bloom,
I am in a quiet room.
I am in the birds that sing,
I am in each lovely thing.
Do not stand at my grave and cry,
I am not there.
I do not die.

by Mary Elizabeth Frye