Home » Nieuws » Lijov haalt een eerste uitmuntend op zijn tweede voorjaarsveldwedstijd!

Lijov haalt een eerste uitmuntend op zijn tweede voorjaarsveldwedstijd!

Gepubliceerd op 19 maart 2017 11:31

Zijn tweede jeugdveldwedstrijd in het voorjaar eindigt met een overweldigend succes

5 dagen geleden wist ik nog niet dat ik zou meedoen maar na een tip op het laatste moment ingeschreven voor een jeugd voorjaarsveldwedstrijd in Evergem (België) van de Belgische Vereniging Drentsche Patrijshond. In eerste instantie getwijfeld omdat ik via via gehoord had dat het een veld met veel haas is en hoewel ik weet dat Lijov die aardig kan negeren, verstoren ze wel vaak zijn zoekpatroon.
Geen spijt van mijn beslissing toch te gaan.
Lijov had er zin in, liep ruim en was echt op zoek naar wild. Staataktie kon wat minder maar was niet hinderlijk. Na de eerste loop alleen maar complimenten van de keurmeester: ze werd blij van hem, zo zag ze het graag.
In de tweede loop alle kansen gekregen wild te vinden. Dit keer met mooie stille staart opnieuw weer een mooie loop. Wild zat er inderdaad waaronder 5 hazen waar ik hem redelijk van af kon houden. Behalve die hazen gelukkig ook een mooi geplaatste fazantenhen waarop hij schitterend voor stond. Bleef ook lang staan en ik kon tot ca. 5 meter bij hem komen voor de hen sprong. Lijov was redelijk steady en ging er maar een klein stukje achteraan voor ik hem terug kon roepen. Onze eerste kwalificatie was binnen, afwachten was wat het zou worden.
Bij de nabespreking door de keurmeester niets dan lof voor mijn kleine monster. "Hond die wil jagen met een mooie stijl. In de eerste loop nog wat staartaktie die hij in de tweede loop niet meer liet zien. Een echte kleine münsterlander zoals ze horen te zijn qua bouw en jachtstijl. Een hondje wat zegt baas kom we gaan veldwerk doen".
Je zou er verlegen van worden en Lijov als hij het wist naast zijn schoenen lopen.
En de kwalificaite? Een eerste uitmuntend. Wat ben oik trots.
Ik weet het zijn momentopnamen en het kan een volgende wedstrijd heel anders gaan maar dit hebben we maar mooi binnen.


«   »