Home » Nieuws » Succesvol weekendje Frankrijk

Succesvol weekendje Frankrijk

Gepubliceerd op 4 juli 2017 12:03

Larcchan beste veteraan, Lijov beoordeling excellent en haalt de TAN bij de NCEML

Afgelopen zaterdag 1 juli heb ik met Larcchan en Lijov meegedaan aan de Clubmatch (National d'Elevage) van onze Franse zustervereniging CFMEL (Franse vereniging voor Kleine en Grote Münsterlanders en Langhaar) in Lamotte- Brebiere. 
In eerste instantie had ik alleen Lijov ingeschreven maar op uitdrukkelijk verzoek van de vice-voorzitter van de Franse vereniging ook Larcchan aangemeld.

Lijov stond, na heel veel twijfelen of ik hem toch niet in de intermediate klasse zou inschrijven, met zijn 20 maanden in de gebruikshondenklasse (18 honden ingeschreven) tussen volwassen geweld van minimaal 3 jaar. Dat was duidelijk te zien. Hij lijkt in dat opzicht sprekend op Larcchan die op die leeftijd ook nog een slungeltje was. De keurmeester was lyrisch over hem maar gaf eigenlijk al direct aan dat ze, tot haar grote spijt, hem niet kon laten winnen.
Ik had ook niet anders verwacht maar was supertevreden met zijn prachtige beoordeling Excellent in alles. En eindigen bij de laatste 5 in zijn klasse in zo'n sterke veld is echt geen schande.

Larcchan stond in de veteranenklasse en besloot daar dat het weer eens tijd was zich echt te laten zien ofwel hij showde de sterren van de hemel in zowel stand als gangwerk. Resultaat: beoordeling Excellent, beste veteraan reu, beste veteraan van het ras en aan het eind van de lange dag als klap op de vuurpijl beste veteraan van de show.

Zondag 2 juli was de TAN. Een proef op natuurlijke aanleg waarbij de zoeken naar en het voorstaan op wild (in dit geval fazant), de schotvastheid en de wil om uit het water een eend te apporteren wordt beoordeeld.
Dat Lijov die aanleg heeft, wist ik al wel maar hij moest het ook nog maar een keer bewijzen. Veld voor het veldwerk was wat klein en hij kwam daardoor niet helemaal uit de verf wat lopen betreft maar het aantrekken en voorstaan op de fazant was super.
Waterwerk ging probleemloos. Keurig en vlot te water en bijna een model apport van een warme eend (ging niet zitten).
Eindresultaat 15 van de 16 punten en gedeelde tweede plaats van onze groep.

Trots op mijn twee kanjers

 

 Lijov en Larcchan tijdens de Nationale d'Elevage (foto's Janis Riga)
lijovNE.jpglarcchanne.jpg


Larcchan, beste veteraanreu, beste veteraan van het ras, beste veteraan van de show

larcchanmetgouod.png
TAN

tan.pngtan1.png


«   »