Home » Nieuws » Drukke dagen voor Lijov

Drukke dagen voor Lijov

Gepubliceerd op 3 september 2017 21:15

3 drukke wedstrijddagen met Lijov achter de rug. We begonnen op donderdag met een jeugdveldwedstrijd bij de Vereniging De Drentsche Patrijshond. Hoewel we wel 2 lopen hebben gehad was ik niet tevreden over Lijov's prestaties. Te klein en zeker in de tweede loop waar hij wel heel mooi voorstond op een haas (en hem respecteerde), veel last van hazenvoet. Dat was ook het commentaar van de keurmeester. Positief puntje was wel dat hij vond dat hij mooie kophouding had en goed kon bewegen. Zou dus veel beter kunnen.

De dag erop ben ik met hem afgereisd naar Duitsland waar ik op zaterdag in Groß Lessen bij de JGV Grafschap Diepholz de HZP met hem gelopen heb. 
Hij heeft prachtig werk laten zien zowel bij het waterwerk als bij de veldarbeid. Wat hij donderdag op de veldwedstrijd miste, liet hij zaterdag wel zien. Een mooie ruime veldaanpak in de bladrammanas en op een ruige wei. Helaas ontbrak de haas die ik graag had willen hebben voor de Leistung AH maar het resultaat mocht er zijn: een HZP met 183 punten.

Zondagmorgen was het weer vroeg dag voor de onderlinge jachthonden"proef" van trainingsgroepen van de afdeling 't Sticht van de Jagersvereniging Provincie Utrecht.
Ik had er een hard hoofd in hoe het zou gaan; Lijov stond nog in de HZP modus. Ongedurig en onrustig. Maar het is me allerzins meegevallen; met een B-certificaat van 69 punten met een 7,9,10,10 en 8 voor de apporteervakken was ik dik tevreden. Mooie generale voor de komende wedstrijden.

 

36820454796_ea972e1894_o.jpg


«   »