Home » Nieuws » Lijov wordt beste Heidewachtel 2017 en wint de Ton Cozijnsentrofee

Lijov wordt beste Heidewachtel 2017 en wint de Ton Cozijnsentrofee

Gepubliceerd op 24 maart 2018 11:52

Supertrots op mijn youngster.
Gisteravond mochten Lijov en ik op de ALV van de Ned. Heidewachtelvereniging de Ton Cozijnsentrofee, de prijs voor de beste Heidewachtel van 2017 in ontvangst nemen.
Om voor deze prijs in aanmerking te komen moet een hond gescoord hebben op zowel exterieur (onder een Nederlandse keurmeester) als op werk voor het schot en na het schot. Daarnaast zijn bonuspunten te verdienen voor b.v. behaalde Duitse proeven en andere buitenlandse proeven en kwalificaties op zweetwerk.

Larcchan won deze prijs 4 jaar eerder, beste Heidewachtel van 2013 maar was toen wel 2 jaar ouder.

Lijov behaalde in totaal 41 punten, volgens mij het hoogst ooit gehaald met zo'n jonge hond.

 

Door Lijov behaalde resultaten deze prijs (allemaal behaald voor zijn tweede verjaardag)

Exterieur

Werk voor het schot

Werk na het schot

Bonuspunten (hiervan telt alleen het hoogste aantal punten)

 

BOB Hondenshow Goes

1e uitmuntend jeugdveldwedstrijd

SJP B diploma 68 punten

3e uitmuntend Zweetspoorproef F

(Bundes HZP

(TAN

9 punten

11 punten

9 punten

12 punten

6 punten)

4 punten)

 

Hoewel ik eigenlijk gepland had om pas in 2017 een jonge hond te nemen, overkwam Lijov mij in 2015. Zijn afkomst was te mooi en te veelbelovend om ipv geld een pup als dekvergoeding te vragen. Dat die afkomst echt de moeite waard is, blijkt wel uit het feit dat op grond van de behaalde resultaten van het hele nest, eigenlijk helemaal tegen de Duitse tradities in van zo min mogelijk herhalingsdekkingen, de combinatie recent nogmaals is herhaald.

Lijov heeft laten zien dat hij in de voetsporen van zijn vader heeft kunnen treden en zelfs harder kan lopen. Net twee jaar oud is hij met zijn in in 2017 behaalde resultaten (een eerste uitmuntend jeugdveldwerk voorjaar in België, een derde uitmuntend zweetspoor F, één SJP C- en twee SJP B-diloma's, een TAN, een VJP, een HZP en een Bundes HZP en een aantal keren BOB op een show) een meer dan waardig opvolger van Larcchan
Ik ben Lijov’s fokker, mijn trainers en al die anderen die mij geholpen hebben te bereiken waar we nu zijn, meer dan dankbaar.
Ik wil hierbij in het bijzonder mijn goede vriend Dirk van ’t Slot noemen die niet alleen Larcchan met mij in 2009 heeft uitgekozen maar ook samen met mij de keuze heeft gemaakt voor Lijov en ons met heel veel raad en daad heeft bijgestaan en nog steeds staat.

Er is sinds ik Lijov heb veel gebeurd, positieve dingen maar helaas ook negatieve dingen. Voor mij zijn er veel veranderingen geweest en ik heb daarin mijn keus gemaakt. Mijn wereld is daardoor niet ingestort. Sterker nog mijn wereld, mijn netwerk is nog groter geworden, we zitten niet stil ondanks alle tegenwind.

Ik blijf pleiten voor de Heidewachtel als allround werkhond pur sang. Larcchan heeft dat laten zien, Lijov heeft dat laten zien en al degenen die eerder deze prijs in ontvangst hebben mogen nemen hebben dat laten zien.
Ik hoop dat dat zo blijft en dat alle regels en regeltjes, aanpassingen, water bij de wijn doen, niet tot gevolg hebben dat wij als Nederland op een eiland komen te staan.
Ik wil deze prijs daarom opdragen aan al die Heidewachtelliefhebbers die de moed hebben hun kop boven het maaiveld uit te steken en daarbij het risico lopen omver gemaaid te worden en die soms tegen de stroom in roeien om met name de eigenschappen van dit ras als voorstaande allround jachthond te behouden, in de hoop dat zij hier ook een keer de Ton Cozijnsen Trofee voor de beste Heidewachtel zowel qua werkeigenschappen in de breedste zin als qua exterieur in ontvangst te mogen nemen.


«   »