Home » Nieuws » Lijov behaalt zijn eerste MAP diploma

Lijov behaalt zijn eerste MAP diploma

Gepubliceerd op 27 september 2018 23:20

Omdat ik vorig jaar met Lijov twee B-diploma’s met voldoende punten had gehaald om te mogen Mappen, had ik hem, met zij nog geen drie jaar, dit jaar ingeschreven om ervaring op te doen. Want Mappen doe je niet zomaar. Het vraagt wel wat van je hond: schakelen, eigen initiatief tonen, wachten en tot het eind de concentratie opbrengen om ook dat 12e apport nog te halen; het is niet niks . En omdat mijn honden breder ingezet worden dan alleen voor apporteerwerk, betekent dat nog meer schakelen. Want een bietenveld afjagen op zoek naar veerwild is ook weer iets heel anders. 
Vandaag was het zover en mochten we meedoen bij de MAP van de VVDD in Delft. Vanmorgen was ik vertrokken met het idee we gaan er een mooie dag van maken waar Lijov ervaring kan opdoen in het MAP-werk en alles wat binnen komt, is meegenomen. 
Het werd een prachtige dag, niet in de laatste plaats vanwege het mooie weer. 
Mooie haalbare proeven op een prachtige locatie en prima sfeer. Ik heb genoten en vooral van mijn “kleintje”. 
Rustig wanneer het moest, gedreven aan het werk wanneer dat van hem gevraagd werd. 
En hoewel het er op de laatste proef (nog even om spande, want die gans was vreemd, groot en de kant van het water heel steil, was hij een van de 12 B honden die alle apporten binnen had. Iets wat ik stilletjes wel gehoopt maar nooit verwacht had. 
Eerste MAP en dan direct een diploma van 475 punten (6e plaats). 


«   »