Home » Nieuws » Hard werken voor Larcchan en Lijov

Hard werken voor Larcchan en Lijov

Gepubliceerd op 13 november 2018 20:29

Afgelopen donderdag een geweldige jachtdag gehad in Woppenroth (Rheinland Pfalz). Ik was als enige drijver uitgenodigd om samen met jachthouder te drijven op een bewegingsjacht. Een jachtvorm waarbij met een gering aantal drijvers en honden (in dit geval 2) een jachtgebied wordt uitgedreven waarbij ook een beperkt aantal geweren op post zitten. Tijdens deze jachtdag werden in verschillende jachtvelden in de omgeving de velden op deze manier bejaagd om, zonder al te veel verstoring, schade van zwart- en roodwild te bestrijden. 
Larcchan en Lijov hebben zich geweldig geweerd. Vanzelfsprekend liepen beide in het kevlar, Larcchan in zijn eigen vertrouwde vest en Lijov in zijn splinternieuwe op maat gemaakte vest.
Lijov heeft zelfstandig een varken afgezonderd van een rotte en deze het veld uitgedreven, ze hebben beiden ree-, rood- en zwarwild (en twee reuze hazen!) opgejaagd en een door een buurjager geschoten stuk dat in het veld van mijn gastheer was afgesprongen gevonden. Ik heb bijna 10 km gelopen, de honden rond de 60 km! Een geweldige dag ondanks dat bij ons niets geschoten was (bij de buren 70 stuks zwartwild) maar door de geweren wel veel is gezien.


«   »