Home » Nieuws » Veldwerkseizoen weer begonnen

Veldwerkseizoen weer begonnen

Gepubliceerd op 29 augustus 2019 om 14:29

Hoewel ik de training ervoor nooit heb stopgezet, begon gisteren voor ons najaarsveldwerkseizoen met een prachtige wedstrijd georganiseerd door de EVN. Na een dieptepunt in zijn lopen afgelopen voorjaar lijkt Lijov weer op de goede weg terug. In de trainingen loopt hij over het algemeen heel goed.

 

Gister een mooie wedstrijd bij de EVN in Burgh Haamstede. Zijn loop wedstrijd kon beter maar was zeker niet slecht. Helaas geen kwalificatie maar een GPT.
De veldaanpak was goed maar hij had nog wat moeite met het zelfstandig doorkruisen van de speciaal voor fazanten en patrijzen aangelegde akkerranden met wilde bloemen, onkruiden en distels en het was allemaal nog wat compact. Volgens de keurmeesters een, als hij gaat,  goede Heidewachtel met goede stijl die als hij breder gaat jagen (wat hij eigenlijk best kan) een hele goede Heidewachtel kan worden. Mooi compliment en ik hoop dat het alle puzzelstukjes voor een kwalificatie een keer op zijn plaats vallen. We houden vol want dit is toch echt het mooiste spel wat er is.  


«   »