Home » Nieuws » PJP B diploma voor Lijov

PJP B diploma voor Lijov

Gepubliceerd op 3 november 2019 om 14:14

Afgelopen vrijdag met Lijov meegedaan aan de Provinciale Jachthonden Proef (PJP) van de provincie Utrecht op het prachtige landgoed de Laan in Overberg. Een mooie proef met pittige maar eerlijke proeven.
Een proef waarbij 12 apporten moeten worden binnengebracht lag dit jaar een beetje buiten onze comfort zone omdat veldwerk hetgeen was waarop ik veel heb ingezet. Na onze toch mindere resultaten op die ene MAP die ik dit jaar gelopen heb, waren mijn verwachtingen dan ook niet hooggespannen. Maar het is wel een allrounder en meedoen om het meedoen, ervaring op te doen was mijn insteek deze PJP.
Maar daarbij had ik buiten Lijov gerekend. Liep hij donderdagmiddag nog een schitterend veldwerk parcours en maakte daarbij een prachtig punt. Vrijdag liet hij zien dat hij een toch echt al een allrounder is die kan schakelen op het moment dat het moet. Alle 12 apporten binnen en dus een PJP diploma met stabiele gemiddelde punten.Geen echte uitschieters naar boven of onderen maar gewoon alles binnen.
En daar gaat het in de praktijk tenslotte ook om.


«   »