Larcchan is een zoon van Amor vom Eichenkamp x  Flocke vom Brockhauser Esch en komt uit een zgn. Auslese Zucht.
Larcchan is mijn eerste reu. Iets waar ik geen moment spijt van heb gehad. Na 3 Heidewachtelteven had ik wel een beetje gehad met die tevenstreken.

Ik heb Larcchan, samen met Dirk van 't Slot, gekozen uit 11 reuen en heb nooit spijt gehad van mijn keus.
Het is een hond waarmee ik alles kan doen wat ik wil, enorm baas gericht met een heel vriendelijk karakter. Een hond met een grote will to please en apporteerdrang, prima neus, goed op sleep en mooi zoekpatroon.
We zijn samen een weg ingeslagen met vele hobbels en vele stops, met hoogtepunten en diepe dalen. Ik veel heb veel van hem gevraagd.

Toen hij 7 weken was, ben ik begonnen met trainen bij Tea Blokland. In 2009 wist hij zijn B dummiecertificaat te halen. In 2010 heb ik B-training gevolgd bij Arie Verweij van trainingsgrpoep Eemland, KNJV Gewest Utrecht wat resulteerde in een mooi B-diploma.  Voor de Duitse proeven (VJP, HZP en Bundes HZP) in dat zelfde jaar heb ik getraind bij/met Ron van Spanje en Greet de Bruijn en zijn fokker Klaus Krämer in Duitsland.
In 2011 en 2012 kwamen er nog een aantal KNJV B-diploma's (met als hoogste 76 pnt. en een 3e plaats) en MAP B-diploma's B (met plaatsing). In oktober 2012 heb ik met Larcchan de VGP (Meisterprüfung) gehaald waarvoor ik 2 weekenden getraind heb in Duitsland maar daarnaast bij Rosemarijn Gerlauff van  "Honden op het Spoor" een zweetwerkcursus gevolgd die door KNJV Gewest Utrecht was georganiseerd. Inmiddels train ik weer met hem voor het zweetwerk.
In de jaren die daarop volgende hebben we samen successen behaald op SJP proeven, MAP's en Zweetproeven. In het veldwerk zijn we nooit verder gekomen dan 2x een EV in een openklasse wedstrijd.
In 2015 haalden we samen zijn en mijn allereerste A-diploma en ik hoop er een tweede bij te halen zodat we MAP A mogen gaan lopen.

Larcchan is ook in de praktijkjacht een geweldige gebruikshond die door zijn allroundheid van diverse markten thuis is

Inmiddels is Larcchan in het bezit van een flink aantal kwalificaties zowel wat betreft werk als exterieur. Naast diploma's van de  Nederlandse Jachthondenproeven (waaronder een A-diploma) en MAP's (waarvan een aantal met plaatsingen bij de eerste 3), een eerste plaats in 2016 op de PJP B, een uitmuntend CACT op een Zweetspoorproef F, een 1e ZG op Zweetspoorproef E, een 3e ZG op de Zweetspoorproef D, de Duitse jachtproeven VJP, HZP, B-HZP, VGP en IMP-A,  en de zgn. Leistungszeichen Spl, Hn, Ln, S is hij tevens Internationaal Schoonheids- en Showkampioen, Nederlands Kampioen, Duits (VDH) Kampioen, Bundessieger 2012, Europasieger 2012, Winner 2012 en Clubwinnaar 2013. 

Op de jaarvergadering van de Heidewachtelvereniging in maart 2014 ontving ik uit handen van de voorzitter Cor Bottenheft de Ton Cozijnsen Trofee 2013, een prijs die je niet zomaar verdient.

Om voor deze prijs in aanmerking te komen moet de combinatie in een bepaald jaar op de onderdelen - Exterieur - Werk voor het schot - Werk na het schot resultaten hebben behaald.

Zoals een keurmeester ooit opmerkte "Brains en Beauty".