Wat een (werk)jaar!

Iedereen weet dat het werken met jachthonden vallen en opstaan is, diepte- en hoogte punten. Dat gold ook voor ons dit jaar maar de hoogtepunten waren echte hoogtepunten!

Lees meer »

Lijov winnaar Ton Cozijnsentrofee 2021

Op de Algemene Ledenvergadering van de Nederlandse Heidewachtelvereniging afgelopen vrijdag 25 maart is Lijov voor de tweede keer in zijn leven uitgeroepen tot meest veelzijdige Heidewachtel en werd daarmee winnaar van de Ton Cozijnsentrofee 2021.

Lees meer »

Titel Trialer voor Lijov

Op basis van de eerder behaalde resultaten op de Franse veldwedstrijden is Lijov de Franse veldwerktitel Trialer toegekend. Een titel die op de stamboom voor zijn naam wordt vermeld.

Lees meer »

Een PO en een 2e uitmuntend FTGN in Frankrijk

Afgelopen vrijdag, zaterdag en zondag met Lijov meegedaan aan 3 veldwedstrijden in Frankrijk op wild (dus niet gezet) wild, de zogenaamde FTGN (Field Trial Gibier Naturel). De wedstrijden waren georganiseerd door de Franse Heidewachtelvereniging (CFEML) en werden gehouden in de velden rondom Rohrwiller in de Elzas.

Lees meer »

PJP-B diploma

Na drie MAP's waar het 2x net niet en 1x gewoon niet lukte een diploma te behalen, heeft Lijov vrijdag 29 oktober laten zien dat hij toch echt allround is. 

Lees meer »

Nederlandse Veldwerkkwalificatie voor Lijov

Hoewel ik weet dat hij veel beter kan en ik dus eigenlijk niet tevreden ben, eindelijk maar dan toch een Nederlandse veldwerkkwalificatie voor Lijov op de veldwedstrijd van de vereniging De Drentsche Patrijs afgelopen donderdag 23 september in Sint Annaland.Na een prachtige eerste loop (in twee delen omdat we van veld moesten wisselen) maakte hij in de tweede loop al snel een punt. Helaas waren de pasjes te veel net te veel om een mooie kwalificatie te behalen en moesten we het doen met een "Goed". 

Lees meer »

Veldwerktraining in Polen

Van 12 tot met 18 september een geweldige training gehad met Lijov in Polen. Onder de bezielende leiding van Jan De Bruyne weer veel geleerd en de op sommige onderdelen de puntjes op de "i" gezet. Hopelijk betaalt onze inspanning zich dit jaar uit.

Lees meer »

Lijov wint de Franse Kamp.Clubmatch

Maar liefst vijf prijzen mochten Lijov en ik afgelopen zaterdag in ontvangst nemen op de National d'Elevage (Kampioens Clubmatch) van de Club Français des Epagneuls de Münster et du Langhaar waar in totaal 181 honden waren ingeschreven waarvan 167 Heidewachtels.

Lees meer »

meer nieuws vind je op Facebook