Home » Nieuws
September 2018

Nestdag vom Körfkens Hof

Afgelopen zondag een hele gezellige nestdag gehad van het B-nest vom Körfkens Hof in Südlohn (Duitsland). Leuk om 5 van de 7, nu 7 maanden oude  nakomelingen van Larcchan en Peppa vom Grenzwall terug te zien. Mooie hondjes met geweldige karakters en al veel werklust
De eigenaren zijn heel blij met hun hondje en daar gaat het uiteindelijk om. 

Met elkaar oefeningen gedaan, gebarbecued en demo's gegeven en bekeken.
Zowel Larcchan als Lijov hebben hun kunsten getoond. Met Larcchan heb ik het dirigeerwerk laten zien (en toen kon hij het plotseling foutloos) en Lijov heeft een hele lange konijnensleep met wisseling van terrein uitgewerkt.
Een eigenaar met een hond uit het A-nest (zelfde moeder, andere vader) heeft met haar honden een demo reddingshondenwerk laten zien. Heel indrukwekkend.

Alle foto's van de dag staan hier

Lees meer »
Augustus 2018

Lijov tweede in de erering voor Best Workingdog op Int. Hondenshow Mechelen (Be)

Nadat de Poolse keurmeester Lijov bij de individuele beoordelingen met eerste U CAC/CACIB had verkozen tot beste reu, beste gebruikshond en beste van het ras, was het wachten op de erekeuringen voor keuze van zowel beste gebruikshond als beste hond van rasgroep VII.

Opdraven in de erering betekent bij ons ras meestal 2x één rondje om vervolgens de ring met stille trom te mogen verlaten. 
Liep dit keer toch wat anders. Eerste verplichte nummer was de verkiezing van de beste drie werkhonden van de show. De Noord Ierse keurmeester moest mij eerst vragen welk ras ik showde maar dat weerhield haar er niet van om Lijov als tweede te plaatsen in de groep Workingdogs. 
Bij rasgroep 7 mochten we ons, als een van de 6 beste honden van de rasgroep, scharen tussen 2 setters, een korthaar en langhaar weimaraner en een Drent. Helaas geen podiumplaats (maar 3 definitief geplaatst) maar toch een geweldig resultaat. 

Lees meer »

Drie dagen Worlddog Show Amsterdam

Balans na 3 dagen Worlddogshow met Lijov 

Donderdag 09.08: 3e uitmuntend kampioensklasse, keurmeester Jos de Bruijne (Be)

Vrijdag 10.08: 1e uitmuntend gebruikshondenklasse, res. CAC , keurmeester Gerard Mensink (NL)

Zaterdag 11.08: 1e uitmuntend gebruikshondenklasse, res. CAC/CACIB, beste gebruikshond, keurmeester Wim Wellens (NL)

 

Best Heidewachtel deze driedagen, topreu Kamp. Münsterkullens Riddar Kato 

Lees meer »
Juli 2018

Lijov een na beste reu gebruikshondenklasse National Elevage CFEML

Deze vakantie het nuttige met het aangename verenigd. Tijdens mijn vakantie in de Franse Cher met Lijov meegedaan aan de National d'Elevage van de Franse vereniging. Gewoon om contacten te onderhouden en te herstellen.
Resultaat een prachtig keurrapport en de tweede uitmuntend in de grote gebruikshondenklasse. Laten we zeggen dat de keurmeester ietwat chauvinistisch was.

Lees meer »

Werken en showen in Denemarken

Afgelopen weekend met Lijov de lange rit naar Horsens in Denemarken gemaakt. De Deense zustervereniging bestond 50 jaar en vierde dat met een weekend met gezellig samenzijn, rasspecial en wedstrijden waaronder een holdapportering. Voor deze laatste proef, een teamwedstrijd voor een team van vier honden die ieder 3 individuele apporten moeten uitvoeren en een estafette proef had ik Lijov op de bonnefooi ingeschreven, mede naar aanleiding van de enthousiaste verhalen van Nederlandse Heidewachtel-eigenaren die deze proef al een of meerdere keren hadden meegemaakt. Ik was ingedeeld bij het team Ready, Steady, Go!. Lijov deed het op de drie individuele proeven niet slecht voor onze eerste keer maar doordat tijdens de estafetteproef de tweede hond van het team niets binnenbracht, heeft hij op deze proef helaas niet kunnen laten zien wat hij kon.

Tijdens de rasspecial haalde hij in de gebruikshondenklasse 1 uitmuntend en werd reserve beste reu met een prachtig rapport.

Een Deense ervaring: een herhaling waard en wie weet met een tweede Nederlands team.

Lees meer »
Mei 2018

Lijov BOB op de CAC Rasspeciale in België

Afgelopen zondag is Lijov beste hond van de CAC Rasspeciale van de Belgische Kleine Münsterlander geworden. De Belgische keurmeester
J.P. Achtergael koos hem als beste in de Kampioensklasse, beloonde hem met het CAC (waarvoor in België alleen de honden uit de tussen-, open-, gebruikshonden- en kampioensklasse in aanmerking komen) en als beste reu.
Voor uitverkiezing van de Best of Breed moest hij het opnemen tegen de winnares van de veteranenklasse teven die door de keurmeester als beste teef was uitgekozen.

foto's Maurice Coenen en Patricia Lathouwers

Lees meer »

Working Test Continentalen

Soms heb je van die proeven die je gewoon moet vergeten maar waardoor je je weer realiseert dat een hond ook wel eens zijn dag niet heeft. Zo'n dag had ik gisteren. Als "opvulling" voor de A-klasse had ik Larcchan ingeschreven voor de Working Test voor Continentaal Staande Honden. Een proef met vooral dummies en een enkel apport met wild. Larcchan had duidelijk zijn dag niet. Bij een aantal proeven liep hij gewoon over de dummies heen, luisteren deed hij maar zeer matig. Hij was, zoals iemand zo treffend opmerkte, een ZZB-er, zelfstandige zonder baas. Het resultaat was dan ook zeer mager. Geen certificaat en maar 6 van de 10 apporten binnen. 

Lees meer »

Pups van Larcchan in Duitsland en Frankrijk

Larcchan heeft zijn beste gedaan met de twee dekkingen eind februari en begin maart.

Gisteren kreeg ik bericht dat bij kennel de Wacourt in Frankrijk afgelopen vrijdag 11 pups zijn geboren uit de combinatie Hoppla de Wacourt x Larcchan. Helaas is een pupje kort na de geboorte overleden maar de overgebleven tien en Hoppla maken het uitstekend.

Vandaag kreeg ik bericht dat op 1 mei in Duitsland bij kennel vom Sand 9 pups zijn geboren uit de combinatie Lona vom Sand x Larcchan. Hoewel deze pups na een dracht van slechts 58 dagen zijn geboren, gaat het uitstekend

Lees meer »
April 2018

Showtime Again!

Vandaag is Lijov op de Internationale Rassehunde-Ausstellung in Lingen met een uitmuntend eerste geworden in de gebruikshondenklasse. Omdat de twee andere ingeschreven honden beoordeeld werden een ZG werd hij automatisch ook beste van het ras. Met deze eerste plaats behaalde hij ook het CAC/CACIB. Zijn zesde in drie verschillende landen in iets meer dan een jaar tijd. Als alle papierwerk is afgehandeld mag hij nu de titel Internationaal Showkampioen (CIE) en de titel Internationaal Schoonheidskampioen (CIB) achter zijn naam dragen.

In de erering werd hij door de Tsjechische keurmeester geselecteerd bij de zes mooiste honden van rasgroep 7. Helaas net buiten de podiumplaatsen

Lees meer »

Het is niet altijd showtime

Gisteren voor het eerst sinds Lijov's showcarriére mochten we vroeg naar huis. 
Een tweede uitmuntend in de gebruikshondenklasse (met overigens een prachtig keurrapport) was dit keer zijn beoordeling en niet voldoende voor een rondje erering. De keurmeester vond hem om nog niet voldoende af.
Geen straf overigens om vervroegd naar huis te gaan, het was een thuiswedstrijd, lekker weer en bovendien hadden we het punt niet meer nodig en het CACIB zou een dag te vroeg zijn geweest.

Lees meer »
Maart 2018

Lijov wordt beste Heidewachtel 2017 en wint de Ton Cozijnsentrofee

Supertrots op mijn youngster.
Gisteravond mochten Lijov en ik op de ALV van de Ned. Heidewachtelvereniging de Ton Cozijnsentrofee, de prijs voor de beste Heidewachtel van 2017 in ontvangst nemen.
Om voor deze prijs in aanmerking te komen moet een hond gescoord hebben op zowel exterieur (onder een Nederlandse keurmeester) als op werk voor het schot en na het schot. Daarnaast zijn bonuspunten te verdienen voor b.v. behaalde Duitse proeven en andere buitenlandse proeven en kwalificaties op zweetwerk.

Larcchan won deze prijs 4 jaar eerder, beste Heidewachtel van 2013 maar was toen wel 2 jaar ouder.

Lijov behaalde in totaal 41 punten, volgens mij het hoogst ooit gehaald met zo'n jonge hond.

 

Door Lijov behaalde resultaten deze prijs (allemaal behaald voor zijn tweede verjaardag)

Exterieur

Werk voor het schot

Werk na het schot

Bonuspunten (hiervan telt alleen het hoogste aantal punten)

 

Lees meer »
Februari 2018

.....en nog meer puppynieuws

Het wordt bijna saai maar opnieuw puppynieuws.

Gisteren zijn in Elm (Duitsland) Lijov's eerste nakomelingen geboren bij kennel vom Sperlingshof. Moeder en de negen pups (5/4) maken het prima.

Lees meer »

Puppynieuws

Gisteren, op Valentijnsdag, zijn 8  pups (4 reutjes en 4 teefjes) geboren van Hera aus der Wolfskammer en Larcchan. Volle broers en zussen dus van Lijov.

 

27750742_2145527235729926_8160421197180938795_n-1.jpg

 

Lees meer »

Lijov Nederlands Kampioen

De Ierse keurmeester op de Dogshow Eindhoven vond Lijov niet alleen de beste in de gebruiksklaase maar ook de mooiste reu.

Het volle CAC/CACIB was ruim voldoende voor de titel Nederlands Kampioen.

Vervolgens wees de keurmeester hem ook nog aan als beste van het ras

Het verplichte rondje in rasgroep 7 in de erering eindigde zoals ik had verwacht: geen plaatsing.

091D69AC-B6D9-4F63-B3B2-B87451FC3C65.jpeg

Lees meer »
Januari 2018

Lijov BOB in België

Op de 45ste Schaal der Kempen in het Belgische Weelde werd Lijov vandaag beste reu en beste van het ras Hij haalde daarbij zijn 4e CAC/CACIB in 9 maanden.

In de erering ging de voorkeur van de Oostenrijkse keurmeester niet uit naar honden met haar en dus geen plaats bij de eerste 6.

AD611604-AE13-4C07-B4D5-6452250C1339.jpeg 

340E943E-0CDD-46F4-A2A6-23571CD82944.jpeg

Lees meer »
December 2017

Lijov Winner 2017

Exact een jaar geleden werd Lijov jeugdwinner 2016 en beste jeugdhond. Vandaag behaalde hij de titel Winner 2017 en beste gebruikshond door in de gebruikshondenklasse 1e uitmuntend te worden en daarna beste van de 6 ingeschreven reuen.

Beste van het ras werd het mooie teefje Voice van de Westpolderjagers van Gerda vd Berg

 

naamloos-3.png

Lees meer »
November 2017

Helaas geen kwalificatie voor Larcchan op de Zweetproef A

Onder moeilijke omstandigheden vandaag de Zweetspoorproef A (1000 m/44 uur oud) georganiseerd door de Ned. Brakkenclub met Larcchan gelopen. Hij begon heel goed  maar we kregen helaas 3 afroepen nadat ik hem niet geloofd had toen hij aangaf dat we de kerstsparren door moesten.

Schrale troost was dat door de zware omstandigheden geen van de combinaties bij het stuk is gekomen. Maar de sfeer was en bleef goed, het was gezellig.

24131034_2422418664649253_231754318247747733_n.jpg

Lees meer »

Larcchan 1ste uitmuntend CACT op Zweetproef C

Op de, door de Ned.Ver.van Heidewachtelliefhebbers in Budel-Dorplein georganiseerde, Zweetspoorproef C (500 meter / 40-44 uur) heeft Larcchan vandaag geweldig werk laten zien wat door de keurmeesters is beloond met een eerste uitmuntend (100 punten) en het CACT.

De sporen waren maandag in de stromende regen gelegd en ook gisteren had het nog flink doorgeregend. Gelukkig was het vandaag wel droog en hadden we zelfs de zon.
Zweet was er door al de regen niet meer te vinden maar dat had Larcchan ook niet nodig. Zonder een enkele aarzeling en zonder afgeleid te worden door de reeënwissels en lig- en krabplekken van wild, bracht hij mij bij het stuk waar ons beide de breuk en het Waidmannsheil wachtte.

 

2-IMGP3712.jpg

 3-IMGP3789.jpg

 

 

Lees meer »
Oktober 2017

B-HZP - Bad Mergentheim

7 jaar geleden mocht ik met Larcchan namens de vereniging meedoen aan de B-HZP, dit jaar was Lijov aan de beurt.
Bijna had ik niet kunnen gaan omdat Lijov dinsdag geen hap binnen kon houden en ik woensdagochtend in lichte paniek bij de dierenarts stond omdat hij nog steeds braakte. Gelukkig was hij met een injectie tegen braken, medicijnen en speciaal voer weer redelijk opgeknapt maar nog niet helemaal topfit. 
Ik hield er dan ook rekening mee dat deze dag of gewoon niet zou gaan of minder dan ik van hem gewend ben.

Onze eerste proeven waren de waterproeven en mogelijk het feit dat hij niet helemaal topfit was, kunnen wel eens een rol gespeeld hebben bij het feit dat hij niet zo makkelijk het water in ging als anders. Ook de pech (of de slimheid van Lijov) die bij het stöberen onder de wind langs de rietkraag ging zoeken en de eend zonder te stöberen keurig levend bracht) maakte dat ik daar minder punten kreeg als waar ik op gehoopt had.
Ook een fout van mijn kant bij de konijnensleep kostte punten maar dat maakte Lijov allemaal meer dan goed bij het voorstaan waarbij hij een heel terecht 11 kreeg.

Al met al een mooie puntenlijst met 1x een 8, 2x een 9, 1x een 11 en de rest 10-en wat het totaal op 176 punten bracht

 

IMGP2513-1.jpgIMGP2519.jpg

 
Lees meer »
September 2017

En dat is twee......

Vandaag weer een SJP B diploma gehaald met Lijov.

Na een verbluffende start op de eerste 6 proeven waarbij het er op leek dat we over de70 punten zouden eindigen, zakte zijn concentratie bij en  haalde hij de laatste 2 met de hakken over de sloot (een 6 en een 7). Maar al met al wel weer een B binnen, dit keer met67 punten. 

 

Lees meer »

Eerste SJP B diploma voor Lijov

Vandaag met Lijov weer een SJP gelopen. Heel bewust had ik er voor gekozen hem aan het einde van het seizoen in te schrijven.  De proeven dit jaar waren voor mij proeven om te kijken hoe het ging, ik wilde wel graag een diploma halen maar welke en met hoeveel punten was mij om het even.

Maar Lijov heeft me vandaag verrast doen staan..... zijn tweede SJP, zijn eerste B en nog wel een van 68 punten, DE magische grens om, als we er nog een bij halen, te mogen MAPpen.

Naamloos5.jpg

Lees meer »

Drukke dagen voor Lijov

3 drukke wedstrijddagen met Lijov achter de rug. We begonnen op donderdag met een jeugdveldwedstrijd bij de Vereniging De Drentsche Patrijshond. Hoewel we wel 2 lopen hebben gehad was ik niet tevreden over Lijov's prestaties. Te klein en zeker in de tweede loop waar hij wel heel mooi voorstond op een haas (en hem respecteerde), veel last van hazenvoet. Dat was ook het commentaar van de keurmeester. Positief puntje was wel dat hij vond dat hij mooie kophouding had en goed kon bewegen. Zou dus veel beter kunnen.

De dag erop ben ik met hem afgereisd naar Duitsland waar ik op zaterdag in Groß Lessen bij de JGV Grafschap Diepholz de HZP met hem gelopen heb. 
Hij heeft prachtig werk laten zien zowel bij het waterwerk als bij de veldarbeid. Wat hij donderdag op de veldwedstrijd miste, liet hij zaterdag wel zien. Een mooie ruime veldaanpak in de bladrammanas en op een ruige wei. Helaas ontbrak de haas die ik graag had willen hebben voor de Leistung AH maar het resultaat mocht er zijn: een HZP met 183 punten.

Zondagmorgen was het weer vroeg dag voor de onderlinge jachthonden"proef" van trainingsgroepen van de afdeling 't Sticht van de Jagersvereniging Provincie Utrecht.
Ik had er een hard hoofd in hoe het zou gaan; Lijov stond nog in de HZP modus. Ongedurig en onrustig. Maar het is me allerzins meegevallen; met een B-certificaat van 69 punten met een 7,9,10,10 en 8 voor de apporteervakken was ik dik tevreden. Mooie generale voor de komende wedstrijden.

 

36820454796_ea972e1894_o.jpg

Lees meer »
Juli 2017

Larcchan prachtig SJP B-diploma maar helaas niet door de dirigeerproef

Vandaag op de jubileum SJP van de Heidewachtelvereniging op het prachtige terrein rondom kasteel Doorwerth heeft Larcchan zijn allerhoogste B-diploma ooit gehaald: 79 punten. Zoals gewoonlijk 1 puntje verloren op het apport uit water waar hij nooit wil gaan zitten.

Helaas is het niet gelukt om het felbegeerde 2e A-diploma te halen. Net als alle andere A-kandidaten lukte het me niet om hem door de dirigeerproef te krijgen.

Lees meer »

Pups van Larcchan geboren bij kennel v.d. Haeselaere

Larcchan is  vader geworden van het H-nest van kennel van de Haeselaere. Er zijn 8 pupjes geboren, keurig verdeeld over 4 teefjes en 4 reutjes.
Dit van afkomst volledig Duitse nest is met advies van de Duitse vereniging gefokt. Er zijn geen pups meer beschikbaar.

Moeder en kinder maken het goed.


h-nest.jpg

Lees meer »

Succesvol weekendje Frankrijk

Larcchan beste veteraan, Lijov beoordeling excellent en haalt de TAN bij de NCEML

Afgelopen zaterdag 1 juli heb ik met Larcchan en Lijov meegedaan aan de Clubmatch (National d'Elevage) van onze Franse zustervereniging CFMEL (Franse vereniging voor Kleine en Grote Münsterlanders en Langhaar) in Lamotte- Brebiere. 
In eerste instantie had ik alleen Lijov ingeschreven maar op uitdrukkelijk verzoek van de vice-voorzitter van de Franse vereniging ook Larcchan aangemeld.

Lijov stond, na heel veel twijfelen of ik hem toch niet in de intermediate klasse zou inschrijven, met zijn 20 maanden in de gebruikshondenklasse (18 honden ingeschreven) tussen volwassen geweld van minimaal 3 jaar. Dat was duidelijk te zien. Hij lijkt in dat opzicht sprekend op Larcchan die op die leeftijd ook nog een slungeltje was. De keurmeester was lyrisch over hem maar gaf eigenlijk al direct aan dat ze, tot haar grote spijt, hem niet kon laten winnen.
Ik had ook niet anders verwacht maar was supertevreden met zijn prachtige beoordeling Excellent in alles. En eindigen bij de laatste 5 in zijn klasse in zo'n sterke veld is echt geen schande.

Larcchan stond in de veteranenklasse en besloot daar dat het weer eens tijd was zich echt te laten zien ofwel hij showde de sterren van de hemel in zowel stand als gangwerk. Resultaat: beoordeling Excellent, beste veteraan reu, beste veteraan van het ras en aan het eind van de lange dag als klap op de vuurpijl beste veteraan van de show.

Zondag 2 juli was de TAN. Een proef op natuurlijke aanleg waarbij de zoeken naar en het voorstaan op wild (in dit geval fazant), de schotvastheid en de wil om uit het water een eend te apporteren wordt beoordeeld.
Dat Lijov die aanleg heeft, wist ik al wel maar hij moest het ook nog maar een keer bewijzen. Veld voor het veldwerk was wat klein en hij kwam daardoor niet helemaal uit de verf wat lopen betreft maar het aantrekken en voorstaan op de fazant was super.
Waterwerk ging probleemloos. Keurig en vlot te water en bijna een model apport van een warme eend (ging niet zitten).
Eindresultaat 15 van de 16 punten en gedeelde tweede plaats van onze groep.

Trots op mijn twee kanjers

 

 Lijov en Larcchan tijdens de Nationale d'Elevage (foto's Janis Riga)
lijovNE.jpglarcchanne.jpg


Larcchan, beste veteraanreu, beste veteraan van het ras, beste veteraan van de show

larcchanmetgouod.png
TAN

tan.pngtan1.png

Lees meer »
Mei 2017

Lijov haalt de titel Europasieger 2017

Vandaag op de Europasieger show in Dortmund haalde Lijov in de gebruikshondenklasse een 1e uitmuntend CAC/CACIB en werd, omdat hij en de enige reu en de enige Kleine Münsterlander was, tevens beste reu en beste van het ras. 

Natuurlijk moest ie die U wel verdienen en de keurmeester was er niet erg royaal mee. 

Lees meer »

Larcchan en Lijov beide geplaatst op de Clubmatch Heidewachtelvereniging

Zowel voor Lijov als Larcchan hebben mooie resultaten behaald op de clubmatch van de Heidewachtelvereniging.
Lijov werd 1e in zijn klasse met de beoordeling uitmuntend. Het keurrapport was meer dan lovend, in alles uitmuntend. 

Larcchan werd als 2e geplaatst in de veteranenklasse, ook met de beoordeling uitmuntend. Zijn keurrapport was ook prachtig en week, m.u.v. de leeftijd die er in staat,  eigenlijk niet heel veel af van al zijn keurrapporten in het verleden.

IMGP0432-1.jpg

larcchanclubmatch2017.png

Lees meer »
April 2017

Gedeelde derde plaats voor Lijov op de VJP

Vandaag in Drebber (De) de VJP van de JGV Graftschaft Diepholz gelopen met Lijov. Met een 11 voor neus en een 11 voor zoeken, sichtlaut en een totaal van 73 punten geëindigd op een gedeelde derde plaats. Trots op monstertje.

 

Lees meer »
Maart 2017

Lijov haalt een eerste uitmuntend op zijn tweede voorjaarsveldwedstijd!

Zijn tweede jeugdveldwedstrijd in het voorjaar eindigt met een overweldigend succes

5 dagen geleden wist ik nog niet dat ik zou meedoen maar na een tip op het laatste moment ingeschreven voor een jeugd voorjaarsveldwedstrijd in Evergem (België) van de Belgische Vereniging Drentsche Patrijshond. In eerste instantie getwijfeld omdat ik via via gehoord had dat het een veld met veel haas is en hoewel ik weet dat Lijov die aardig kan negeren, verstoren ze wel vaak zijn zoekpatroon.
Geen spijt van mijn beslissing toch te gaan.
Lijov had er zin in, liep ruim en was echt op zoek naar wild. Staataktie kon wat minder maar was niet hinderlijk. Na de eerste loop alleen maar complimenten van de keurmeester: ze werd blij van hem, zo zag ze het graag.
In de tweede loop alle kansen gekregen wild te vinden. Dit keer met mooie stille staart opnieuw weer een mooie loop. Wild zat er inderdaad waaronder 5 hazen waar ik hem redelijk van af kon houden. Behalve die hazen gelukkig ook een mooi geplaatste fazantenhen waarop hij schitterend voor stond. Bleef ook lang staan en ik kon tot ca. 5 meter bij hem komen voor de hen sprong. Lijov was redelijk steady en ging er maar een klein stukje achteraan voor ik hem terug kon roepen. Onze eerste kwalificatie was binnen, afwachten was wat het zou worden.
Bij de nabespreking door de keurmeester niets dan lof voor mijn kleine monster. "Hond die wil jagen met een mooie stijl. In de eerste loop nog wat staartaktie die hij in de tweede loop niet meer liet zien. Een echte kleine münsterlander zoals ze horen te zijn qua bouw en jachtstijl. Een hondje wat zegt baas kom we gaan veldwerk doen".
Je zou er verlegen van worden en Lijov als hij het wist naast zijn schoenen lopen.
En de kwalificaite? Een eerste uitmuntend. Wat ben oik trots.
Ik weet het zijn momentopnamen en het kan een volgende wedstrijd heel anders gaan maar dit hebben we maar mooi binnen.

Lees meer »
Februari 2017

Larcchan 3e Zeer Goed op Zweetproef D (1000 m)

Na het geweldige resultaat van Lijov vorige week was het vandaag de beurt aan Larcchan om zijn kunnen op het zweetspoor te laten zien. Voor ons als team stond een D-spoor op het programma, 1000 meter lang en 20-24 uur oud, precies gelijk aan de Duitse Verbandsschweissprüfung.
Heel tevreden met een 3e Zeer Goed hoewel ik weet dat hij beter kan.
Vandaag waren de omstandigheden er niet naar om beter te lopen met mijn sensibele topper die mijn emoties haarfijn aanvoelt.

Lees meer »
Januari 2017

Lijov bij de beste 6 staande honden op Hond vh Jaarshow 2016

Na de schot- en watertest vanmiddag was het voor Lijov weer een middagje mooi staan en zijn.
Dank zij de 3e plaats in de rasgroep op de Kerstshow waren we uitgenodigd om ons te meten met de allermooiste honden van 2016 van Nederlandse eigenaren.
In rasgroep 7 stonden 36 showtoppers waarmee hij met zijn precies 15 maanden vergeleken maar een baby was.
De groep werd gekeurd door Wim Wellens, een voor de Heidewachtel geen onbekende keurmeester die uit 3x 12 honden in eerste instantie de beste 8 en later de beste 6 uitkoos.
Wat schetste mijn verbazing toen ik in eerste instatie werd uitgeselecteerd bij de beste 8.
Mijn verbazing werd nog groter toen wij ook als een van de 6 mooiste staande honden mochten blijven staan,
Winnaar werden we niet en ook geen tweede maar dat had ik ook niet verwacht. Maar ik ben wel super trots dat Lijov met zijn pas 15 maanden is gekozen als een van de 6 mooiste staande honden van 2016.

16107867_917255775076047_1561685737_o-1.jpgIMGP7551-3.jpg

Lees meer »

Lijov voor schot- en watertest geslaagd

Vanmorgen in alle vroegte met Lijov naar Weert vertrokken voor de schot- en watertest van de Ned. Brakkenclub.

Zoals te verwachten was de schottest geen enkel probleem. 
De watertest gaf, mede door de kou, iets meer problemen. Omdat de vijver waar de proef normaal gehouden wordt volledig dichtgevroren was, werd uitgeweken naar een stromend, vrij smal water. Maar ook dat was nog best koud..... Het kostte me enige overtuigingskracht maar Lijov besloot het water door te gaan om hem te halen. Terugkomen over water vond ie iets te veel gevraagd en besloot, slim als hij was, via de brug terug te komen....

Maar hij had gezwommen en eend kwam (overigens keurig) binnen.

Dus de aantekeningen Sv en Wa komen nu op zijn stamboom.

Lees meer »
December 2016

Opnieuw showsucces voor Lijov

Vandaag een geweldig showresultaat voor Lijov.

Bij de raskeuring haalt hij een 1 uitmuntend in de jeugdklas, wordt beste reu, verdient het CAC en is dus nu definitief Nederlands Jeugdkampioen. En als klap op de vuurpijl wordt hij beste van het ras waardoor hij 's middags in de erering mag uitkomen in rasgroep 7.

Wat er daar gebeurde, heeft mijn stoutste verwachtingen overtroffen. De Noorse keurmeester plaatst hem als 3e in de grote rasgroep (34 honden) en waarmee we ons  kwalificeren voor de Hond van het Jaarshow 2016 op 15 januari 2017.

G_7_3_KERSTSHOW_2016_Ernst-von-Scheven_20161217_16_48_59.jpg

Lees meer »
November 2016
September 2016

Larcchan 1e uitmuntend CACT Zweetproef F

2016-09-14zweet1eucact-3.jpg

Na het succes van gister op de MAP vandaag de overtreffende trap. Larcchan behaalt, weer onder tropische omstandigheden, een eerste Uitmuntend en het CACT op de Zweetproef F georganiseerd door de Basset Griffon Vendee Club en we mochten een reusachtige breuk in ontvangst nemen

Lees meer »

Larcchan 2e MAP B "de Vijf Continentalen"

Helaas is het me niet gelukt om dit jaar met Larcchan het zo fel begeerde 2e SJP A-diploma te halen maar vandaag bleek maar weer dat hij MAP werk eigenlijk veel leuker vindt

Vandaag, onder tropische omstandigheden (33-34 graden) in Haaften de MAP van de Vijf Continentalen gelopen met als eind resultaat een prachtig MAP diploma van 528 punten en de 2e prijs.

2016-09-132eprijsmap-1.jpg

Lees meer »
Mei 2016
Februari 2016

meer nieuws vind je op Facebook